Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Π.Κ.Θ 2013/ΤΜΗΜΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Π.Κ.Θ 2013
 
ΤΜΗΜΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΒΑΝΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
 
 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ 2013
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ/ 13-17 ΜΑΪΟΥ 2013
 
 

Με τις συγκεκριμένες εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής παιδιών στη Θέρμη , εγκαινιάσαμε το φετινό κύκλο των τελικών μας εκθέσεων. Αναφερόμαστε σε 23 συνολικά εκθέσεις,στις οποίες θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτική δουλειά της χρονιάς 525 μαθητές από 65 τμήματα εικαστικών σε 10 Κέντρα Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα αξιόλογο δημιουργικό δυναμικό που κατατίθεται τόσο από μαθητές όσο και από τους δασκάλους τους.
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΙΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Θ
 
 
 

 






Μαρία Βανδώρου
Κεραμική Παιδιών Θέρμης 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Σχολή Κεραμικής του ΕΟΜΜΕΧ, ενώ παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής  σε εργαστήρια της πόλης. Επιπλέον, στην Αγγλία, παρακολούθησε  σεμινάρια χειροποίητης πορσελάνης και σεμινάριο για παρασκευή υαλωμάτων. Παρουσίασε τη δουλειά της σε 2 ατομικές εκθέσεις, και 12 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει κεραμική σε παιδιά και ενήλικες σε δημοτικά πολιτιστικά κέντρα και σε ιδιωτικά εργαστήρια.

 
Σχόλιο της καθηγήτριας 
Μέσα από τα παραμύθια και την καθημερινότητα, το παιδί έρχεται σε επαφή με τον πηλό μαθαίνοντας τη διαδικασία κατασκευής αντικειμένων και τις διάφορες τεχνικές. Παράλληλα,  καλλιεργεί τη φαντασία του, την εφευρετικότητα του, αναπτύσσει τη γνώση,  την επιμονή και την υπομονή... Δημιουργώντας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: