Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ /ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ε.Β.Ε /2016/ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
 
 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ/Ε.Β.Ε  2016

 



Θέμα ημέρας :

 Δείγματα γραφής όλων

των παιδιών που παίρνουν μέρος στο εργαστήριο. 
 


 
ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ 2016

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ -ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ /2016









 
Τρίτη 23 Αυγούστου  2016
18:00 Μ.Μ -20:00Μ.Μ



ΣΠΙΤΙ
"ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
ΦΟΙΝΙΚΑΣ

 





ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ




ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ




Θέμα της ημέρας "Δείγματα γραφής όλων των παιδιών που παίρνουν μέρος στο εργαστήριο"
Με αφορμή το θέμα της ημέρας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης θέλησε να δώσει την δυνατότητα σε μία ιδιαίτερη ομάδα της κοινωνίας μας να αναπτύξει την δημιουργικότητα της και να ανακαλύψει  την συγγραφική της δεξιότητα .Πιστοί στους μακροχρόνιους δεσμούς συνεργασίας και συμπαράστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  προς "Το Χαμόγελο του Παιδιού" επισκεφτήκαμε τα παιδιά στο σπίτι "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην περιοχή του Φοίνικα και με οδηγό τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης :¨Ελα να φτιάξουμε μια ιστορία του Corbett  Pie,Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα;/Κοbi Yamanda ,το βιβλίο Ιστορίες Φιλαναγνωσίας του Ελληνικού Τμήματος Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου  και με την βοήθεια του STORY CUBES (Κυβοϊστορίες) δημιουργήσαμε ολοι μαζί οι εξερευνητές  από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" την δική μας μοναδική ιστορία.



Στο τέλος για να κάνουμε την ιστορία μας πιο μαγευτική παροτρύναμε τα παιδιά να σχεδιάσουν τους ήρωες της ιστορίας μας σ΄ ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί και έτσι ανακαλύψαμε   και το ταλέντο των παιδιών και στην στην ζωγραφική .
Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές δώσαμε υπόσχεση να επαναλάβουμε και στο μέλλον την δράση γιατί η προσπάθεια μας αυτή  γέμισε "χαμόγελα" στις ψυχές όλων μας.






Ο ΜΑΓΟΣ,Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ & ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ

Miια φορά και έναν καρό ήταν ένας κακός μάγος,   που ήθελε να κλέψει την  ωραία Δέσποινα. Ένας Πρίγκιπας με την βοήθεια της μαγικής πυξίδας  προσπάθησε να βρεί το σεντούκι με τα χρυσά φλουριά ,έναν θησαυρό που  που προστάτευε ένας τεράστιος δεινόσαυρος. Ξαφνικά  άρχισε μια καταιγίδα και χάθηκαν  τα ίχνη που  από το μονοπάτι, που θα  που θα μας οδηγούσε στο θησαυρό που ο νεαρός πρίγκιπας θα έδινε στον κακό μάγο ως αντάλλαγμα για την ελευθερία της ωραίας Δέσποινας.

Όταν η μπόρα σταμάτησε ο νεαρός πρίγκιπας  βρήκε έναν χάρτη  ανάμεσα στα φύλλα ενός δέντρου όπου είχε πάει να προστατευτεί από την την καταιγίδα. Ξαφνικά ένα ξωτικό έκανε την εμφάνιση του και έδωσε στον πρίγκιπα ένα μαγικό φίλτρο για να μπορέσει να γίνει αόρατος έτσι ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τον μάγο και να μπορέσει με την βοήθεια του χάρτη να βρεί την ωραία Δέσποινα    και να την σώσει από τον κακό Μάγο  και στο τέλος αυτό ακριβώς έγινε.

Στο τέλος βρήκαν το σεντούκι με το θησαυρό  και όταν το άνοιξαν μια υπέροχη μουσική μελωδία άρχισε να γεμίζει την ατμόσφαιρα και συνόδεψε τον Πρίγκιπα & την Ωραία Δέσποινα στο υπέροχο κάστρο τους.
 
 
 

 

  
 
 
 







 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Ε.Β.Ε 2016
 
 



 

































 


 










 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: