Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

"ΜΝΗΜΕΙΑ & ΤΕΡΑΤΑ" -ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ... ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ BITAR

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«ΜΝΗΜΕΙΑ & ΤΕΡΑΤΑ»

 
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΒΙΤΑR

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017










ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου Δ.Σ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ /
10:00 Π.Μ





 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου Δ.Σ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 
12:00






ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
18:00 Μ.Μ







 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
 

ΩΡΑ 10:00 Π.Μ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

 ΩΡΑ 12:00  

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 

ΩΡΑ 18:00 M.M
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ  ΘΕΡΜΗΣ
 



Το βιβλίο του Στέφανου Παπαδόπουλου με θέμα «Μνημεία και τέρατα» ταξίδεψε στην Θέρμη :   
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ενας σημαντικός ρόλος των Βιβλιοθηκών είναι η εξωστρέφεια και η συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας, ιδιαίτερα η διάδοση της φιλαναγνωσίας και της δόμησης μιας στενής σχέσης συνεργασίας με τις σχολικές μονάδες με κοινό σκοπό την πολιτιστική καλλιέργειά και  την  πνευματική ανάπτυξη  του τόπου ,με άξονα πάντα το "Βιβλίο" και σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για  την κοινωνία μας.
Βασισμένοι σ΄ αυτό το ρόλο μας  ως ζωντανή Βιβλιοθήκη, το πρωί της Τετάρτης   στις 10:00 π.μ ,  επισκεφτήκαμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Βασιλικών του Δήμου Θέρμης  όπου εκεί  συναντήσαμε τους Μαθητές του 1ου Δ.Σ Βασιλικών, λίγο αργότερα  στις 12:00  συναντήσαμε  και συνομιλήσαμε τους Μαθητές του 1ου Δ.Σ Ν.Ραιδεστού και το απόγευμα της ίδιας ημέρας  στις 18:00 στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης. γνωρίσαμε τους μαθητές της Στ  2΄τάξης του 1ου Δ.Σ Θέρμης
(Υπευθύνος Εκπαιδευτικός Τάξης κ. Προκοπίου Παναγιώτης) ,που όλοι μαζί με τους μικρούς φίλους, εκπαιδευτικούς και γονείς των παιδιών ταξιδέψαμε με την βοήθεια της φαντασίας και της τεχνολογίας  ( Virtual Reality) στα γνωστότερα μνημεία της Ευρώπης.

Χ.Β
"

ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ" ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
 
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΤΕΡΑΤΑ

«Έχουν και τα μνημεία ανασφάλειες; Βεβαίως, και μάλιστα σοβαρές. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να τις παραδεχτούν – τουλάχιστον όχι στους ανθρώπους, και φυσικά με τίποτα αναμεταξύ τους. Μα όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία, η Μεγάλη Πυραμίδα αποφασίζει να γίνει πιο κομψή κι ο Πύργος της Πίζας να ισιώσει. Το αποτέλεσμα; Μνημεία και τέρατα!»
Το εν λόγω βιβλίο, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 105 χρονών, με πλούσιο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό περιεχόμενο ( γνωστά μνημεία κυρίως της Ευρώπης ) κι ένα καλογραμμένο, έξυπνο κείμενο με πολύ χιούμορ, συναίσθημα και ξεκάθαρα μηνύματα, αντικατοπτρίζοντας καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά. Είναι ένα ευρηματικό “παραμύθι” που μας θυμίζει πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στην έπαρση και την υπερηφάνεια και πως η ανασφάλεια, μας καθιστά ευάλωτους στη γελοιοποίηση όσο και στην κολακεία. Ταυτόχρονα, είναι μια ευφάνταστη περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της αρχιτεκτονικής, που μας διδάσκει ότι, ανεξάρτητα από τους ψηλούς πύργους και τα μεγαλειώδη μνημεία, δεν υπάρχει παιδεία και πολιτισμός χωρίς ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι επίσης, ένα πάντρεμα της κλασικής συγγραφής με την σύγχρονη τεχνολογία. Περιλαμβάνει δωρεάν εφαρμογή για συσκευές με Android ή iOS που το μετατρέπει σ’ ένα διαδραστικό εργαλείο μάθησης με χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε να δείτε τα μνημεία του βιβλίου σε 3D (τρισδιάστατα) να ζωντανεύουν πάνω στις σελίδες του, να βγείτε φωτογραφία μαζί τους και να ζήσετε την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας κάνοντας “πραγματική” περιήγηση μέσα κι έξω από τα μνημεία, ακούγοντας ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά.
«Είναι γνωστό πως τα παιδιά κάθε ηλικίας, είναι εξοικειωμένα με τη χρήση κινητών και τάμπλετ. Ουσιαστικός στόχος μου είναι να επαναφέρω το βιβλίο στα χέρια των παιδιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που ήδη κατέχουν. Θέλω να “μετατρέψω” τα κινητά και τα τάμπλετ από απλές παιχνιδομηχανές, που συνήθως αποκοιμίζουν το νου, σε πραγματικά εργαλεία μάθησης», τονίζει ο συγγραφέας.
 




ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε κοινωνική οικονομία, διπλωματία και διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία, νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του businessmanπου υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του, τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι, γεννιέται " Η παχουλή βατραχίνα ", ο "Ντάργουιν ο μισός", "ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα", "το νου σας, καρχαρίες, ερχόμαστε!", μα και όσα παραμύθια πρόκειται να ακολουθήσουν


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
 
 
 
 



 



 

 

 
 



 




 
 








 

 













































 













 












 























 
 

 

























 


 

























 





















 

 










 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: